Zaadoogst Staatsbosbeheer: geef uw wensen aan

maandag 14 augustus, 2023

Het seizoen van zaadoogst is al in volle gang, maar kwekers kunnen bij Staatsbosbeheer nog dit jaar hun wensen kenbaar maken. Ook voor de vroege soorten.

Foto: Staatsbosbeheer

Download hier het aanvraagformulier voor zaden van diverse soorten en herkomsten: vroege soorten, middenvroege soorten en late soorten loofhout, alsmede naaldhoutsoorten. Op het formulier kunt u de gewenste hoeveelheden zaadgoed per soort aangeven, en opsturen naar a.mostert@spam-protectstaatsbosbeheer.nl.

Staatsbosbeheer zal u vervolgens een ontvangstbevestiging sturen met de prijzen en eventuele (on-)mogelijkheden. In principe levert Staatsbosbeheer bij de meeste soorten het zaadgoed uit voorgaande jaren uit. De herkomsten staan allen vermeld in de Rassenlijst Bomen. Hierin zijn soorten opgenomen in verschillende categorieën:

  • ZQ: gekeurd uitgangsmateriaal;                                                                   
  • T: getest materiaal;  
  • S: geselecteerd materiaal;                                          
  • SI: autochtoon materiaal.                      

Flexibel omgaan

Om de planning van de zaadoogst goed te kunnen afstemmen met de behoefte, is er de mogelijkheid om op drie data de wensen kenbaar te maken. Dit jaar wil Staatsbosbeheer hiermee flexibel omgaan: ook voor de vroege soorten nogmaals de mogelijkheid bieden uw wensen door te geven.

Voor verdere vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij Arjan Mostert, adviseur Zaad & Plantsoen bij Staatsbosbeheer: a.mostert@spam-protectstaatsbosbeheer.nl of (06) 20 96 51 42.

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement