Workshops effectieve aanpak gewasbescherming

vrijdag 21 juni, 2024

Gewasbescherming? Pak het duurzaam en effectief aan! Het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ biedt drie workshops voor kwekers en teeltadviseurs aan.

Als je wilt weten hoe je met actuele en toekomstige uitdagingen op het gebied van gewasbescherming om kunt gaan, zijn de workshops interessant om te volgen. Deelname is gratis, de kosten worden gedragen door het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ (waaronder de innovatiekringen in onze sector vallen). Van deelnemers wordt wel een open houding verwacht en het delen van hun ervaringen. Zo maken we elkaar steeds slimmer.

Dit zijn de drie workshops (download hier overzicht):

  1. Integrated Crop Management in de praktijk: Timo Sprangers (Wageningen University & Research, onder andere betrokken bij Boerderij van de Toekomst) legt uit wat ICM precies is en hoe je dit in de praktijk kunt gebruiken als denkraam. Hij daagt je uit om anders te kijken naar je bedrijfsvoering;
  2. Adviseren over onkruidbeheersing: deze workshop geeft aandacht aan bewezen succesvolle strategieën in de onkruidbeheersing, door het combineren van verschillende maatregelen en methoden. Wat werkt wel en wat werkt niet, en waarom? Hoe ga je duur-zaam én effectief te werk? Deze workshop staat onder leiding van Timo Sprangers en/of Wim in ’t Veld (projectadviseur duurzame landbouw);
  3. Biostimulanten en biocontrol: Rik Peters (Wageningen University & Research) legt uit wat de verschillen zijn tussen biostimulanten, biologische gewasbeschermingsmiddelen, biocontrol en bodemverbeteraars, en hoe je in de praktijk het best biostimulanten kunt toepassen. Het begint bij zorgvuldig kiezen.

Iedere workshop duurt ongeveer drie uur. Het is mogelijk om een workshop te laten aansluiten op je specifieke wensen, en/of te combineren met je eigen opleiding of een veldbezoek. De workshops kunnen zowel los als in serie worden afgenomen. Ideale groepsgrootte per workshop is 10-12 deelnemers.

In company, zorg zelf voor geschikte locatie

De kern van iedere workshop is dialoog en interactie. Een workshop wordt in company gegeven, je zorgt zelf voor een geschikte locatie en communicatie naar deelnemers toe. Interesse of vragen? Neem contact op met Edwin Lambregts, manager van het programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’: edwin.lambregts@spam-protectnextnexus.nl of (06) 54 26 00 29.

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement