Webinar met uitleg over energiebesparingsplicht

donderdag 20 april, 2023

RVO organiseert donderdag 11 mei een webinar over de energiebesparingsplicht. Wat betekent deze plicht voor bedrijven met bedekte of gesloten teelten?

De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven met een jaarlijks energiegebruik per locatie vanaf 50.000 kWh elektriciteit (of 25.000 m3 aardgas) energiebesparende maatregelen te nemen, zo meldt RVO. Die maatregelen hebben een terugverdientijd van ten hoogste 5 jaar. Vanaf 2023 is deze plicht van toepassing voor glastuinbouwbedrijven en andere bedrijven met bedekte teelten.

Informatieplicht en onderzoeksplicht

Als de energiebesparingsplicht voor uw bedrijf geldt, dan moet u eens in de 4 jaar rapporteren over de uitgevoerde maatregelen. Dit is de informatieplicht die gebeurt aan de hand van de Erkende Maatregelenlijsten (EML).

Bedrijven die jaarlijks 10 miljoen kWh elektriciteit (of 170.000 m3 aardgas) of meer gebruiken én waarvoor het Rijk de milieuregels bepaalt, moeten voldoen aan de onderzoeksplicht.

Tijdens het webinar op donderdag 11 mei worden de verplichtingen uitgelegd. Ook kunt u vragen stellen via de chat. Het webinar begint om 14.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Meld u aan via deze link.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement