Webinar: Hoe vernietig je vanggewassen en grasland?

woensdag 14 februari, 2024

De Europese toelating van glyfosaat is met 10 jaar verlengd, maar hoe beperk je het gebruik in de praktijk? Met welke effectieve en betaalbare alternatieven kun je grasland en vanggewassen vernietigen? Bij welke toepassingen kun je glyfosaat niet missen?

Al deze vragen en meer zullen beantwoord worden tijdens een webinar over het vernietigen van grasland en vanggewassen, woensdagavond 21 februari. Onder leiding van Bianca Domhof (LTO Noord) schuiven deze landbouwexperts in de studio aan tafel om hun kennis en praktijkervaring te delen:

  • Hessel van der Meer, loonbedrijf HABO Noordeloos
  • Jos Groot Koerlamp, Plantum
  • Marcel Derks, veehouder
  • Wim in ’t Veld, projectleider Integrated Pest Management glyfosaat

Het webinar duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang ontvang je een mail met een inlog-link. Kun je het webinar niet live volgen? Meld je evengoed aan, want na afloop ontvang je een terugkijk-link.

Webinarreeks weerbaar telen

Dit is het zesde en laatste webinar van een webinarreeks over telen met minder chemie dat het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ deze winter organiseert.

De vorige webinars gingen over biostimulanten, geïntegreerde onkruidbeheersing, emissiereductie, vernietigen groenbemesters en wortelonkruiden zonder glyfosaat en functionele agrobiodiversiteit.

Lees op Groen Kennisnet informatie over alle onderdelen van het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’, inclusief publicaties van (voorlopige) resultaten.

Arno Engels

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement