Webinar: Hoe kies je biostimulanten?

woensdag 31 januari, 2024

Hoe neem je een doordachte en succesvolle beslissing om biostimulanten in te zetten? Experts geven praktische tips tijdens een webinar woensdagavond 7 februari.

Wat is het verschil tussen biostimulanten en biocontrol? Wat zijn de wettelijke kaders? Wanneer spreek je over een biostimulant, wanneer over gewasbescherming? Hoe gebruik je biostimulanten in de praktijk? Passen biostimulanten wel in jouw (integrale) teeltsysteem? Al deze vragen en meer worden beantwoord tijdens het webinar.

Onder leiding van Edwin Lambregts, manager van het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’, schuiven deze experts in de studio aan tafel om hun kennis en praktijkervaring in diverse teelten te delen:

  • Aad Termorshuizen, BodemPlant, bodemkwaliteit en plantenpathogenen
  • Levi Bin, Cebeco Agro, gewasverzorging open teelten
  • Digni van den Dries, Akker van de Toekomst, biologische teelt
  • Rik Peters, Wageningen UR Open Teelten, bodemgebonden ziekten

Het webinar duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang ontvang je een mail met een inlog-link. Kun je het webinar niet live volgen? Meld je evengoed aan, want na afloop ontvang je een terugkijk-link.

Webinarreeks weerbaar telen

Het is het vijfde webinar van een webinarreeks over telen met minder chemie dat het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ deze winter organiseert. Telkens over een specifiek thema binnen weerbaar telen, op een woensdagavond gedurende 1 uur.

De vorige webinars gingen over geïntegreerde onkruidbeheersing, emissiereductie, vernietigen groenbemesters en wortelonkruiden zonder glyfosaat en functionele agrobiodiversiteit.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement