Webinar emissiereductie in de praktijk

dinsdag 02 januari, 2024

Hoe kun je emissies van gewasbeschermingsmiddelen verminderen, zonder dat je inlevert op de effectiviteit van een bespuiting? Experts geven praktische tips tijdens een webinar woensdagavond 10 januari.

Wat zijn verschillende emissieroutes voor gewasbeschermingsmiddelen? Wat is het effect van verschillende spuittechnieken, spuitboomhoogten, druppelgrootten, doppenkeuzes en spuitrichting: zijwaarts of neerwaarts? Hoe fijner de druppel, hoe beter de effectiviteit?

Al deze vragen en meer zullen tijdens het webinar worden beantwoord. Het webinar wordt geleid door Peter Knippels (LTO). Deze experts delen hun kennis en praktijkervaring:

  • Ard van der Spek, akkerbouwer;
  • Frans Rijk, vruchtboomkweker en fruitteler;
  • Jaco Kole, techniekdeskundige brancheorganisatie Fedecom;
  • Yvonne Gooijer, landbouwdeskundige CLM.

Het webinar duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang ontvang je een mail met een inlog-link. Kun je het webinar niet live volgen? Meld je evengoed aan, want na afloop ontvang je een terugkijk-link.

Webinarreeks weerbaar telen

Het is het derde webinar van een webinarreeks over telen met minder chemie dat het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ deze winter organiseert. Telkens over een specifiek thema binnen weerbaar telen, op een woensdagavond gedurende 1 uur.

Het eerste webinar ging over functionele agrobiodiversiteit en hoe je daarmee zelf aan de slag kunt gaan op het bedrijf; kijk het hier terug. Het tweede webinar ging over vernietigen groenbemesters en wortelonkruiden zonder glyfosaat; kijk het hier terug.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement