Vraag gratis stikstofmeting en advies aan

vrijdag 10 november, 2023

Hoeveel stikstof zit er aan het eind van het seizoen nog in de bodem van een perceel? Laat een gratis N-mineraalmeting uitvoeren en ontvang praktisch advies om de teelt te optimaliseren.

De gratis dienst is beschikbaar vanuit Deltaplan Agrarisch Waterbeheer en niet alleen voor boeren bedoeld, maar voor alle ondernemers met open teelten: dus ook kwekers van bomen, vaste planten of zomerbloemen.

Stikstofniveaus op drie diepten

Met de N-mineraalmeting wordt de minerale stikstof gemeten in de bodem die direct beschikbaar is voor het gewas én die na afloop van de teelt nog in de bodem zit. Deze handige meting geeft informatie over de stikstofniveaus in de bodem op verschillende diepten: 0-30 cm, 30-60 cm en 60-90 cm.

De meting en de uitslag helpt je om slimmer te bemesten, kosten te verlagen, uitspoeling te verminderen en opbrengst te verhogen.

Vraag de meting en het advies aan door het formulier via deze DAW-link in te vullen. Daarna neemt DAW contact op om een afspraak met een adviseur in te plannen. Die komt twee keer op het bedrijf: voor en na het teeltseizoen.

De meetgegevens van de N-mineraalmeting zijn strikt vertrouwelijk en worden alleen aan de kweker beschikbaar gesteld. Gratis aanvragen is mogelijk zolang de voorraad strekt en is afhankelijk van de beschikbaarheid van adviseurs.

Neem voor meer informatie contact op met Dirk Johan Feenstra: info@spam-protectdaw-bodem.nl.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement