Vlaamse vakgroep op Plantarium|Groen-Direkt

vrijdag 23 augustus, 2024

Delegaties van de Vlaamse boomkwekerijsector en LTO hebben op Plantarium|Groen-Direkt kennis met elkaar gemaakt en actuele dossiers besproken.

De kennismaking en uitwisseling was op uitnodiging van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Vorig jaar bezocht een delegatie van de vakgroep en de ZLTO de Vlaamse sierteelt- en groenfederatie AVBS in het PCS (Proefcentrum voor Sierteelt) in Destelbergen.

Vanuit AVBS kwamen vier personen naar Plantarium|Groen-Direkt: Lucien Verschoren (voorzitter vakgroep Boomkwekerij), Miet Poppe (secretaris), Jan Vancayzeele (consulent Boomkwekerij) en Jan Van Herreweghe. Ze maakten kennis met vakgroepvoorzitter Erik Stuurbrink. Daarnaast waren vanuit de Nederlandse vakgroep Anneke van Dijk, Gerrit Peeters en Arno Engels erbij.

Daarna woonde de Vlaamse delegatie het rondetafelgesprek over de duurzaamheidsrapportage CSRD bij; de EU-richtlijn die ook impact heeft op bedrijven in Vlaanderen. Vervolgens kwamen met de Nederlandse vakgroep nog enkele dossiers aan de orde, zoals uitbreiding van de EU-lijst invasieve exoten, de voorgestelde EU-regelgeving PRM (Plant Reproductive Material) en veenarm/veenvrije potgrond.

Arno Engels

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement