Vind net als andere boomkwekers nieuw personeel met Beter Uitzicht

vrijdag 12 juli, 2024

Heb je moeite met het vinden van personeel? De boomkwekerijsector heeft de handen in een geslagen met de andere land- en tuinbouwsectoren. In april is het gezamenlijke arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht gelanceerd, dat online inmiddels 1,5 miljoen potentiële werknemers heeft bereikt.

Het doel van Beter Uitzicht is om werkende Nederlanders zonder groene opleiding of -ervaring enthousiast te maken voor een overstap naar de land- en tuinbouw. Bezoekers kunnen zich op de website oriënteren op het aanbod van beroepen in de land- en tuinbouw, een keuzehulp invullen om te ontdekken wat bij hen past, verhalen van overstappers lezen, meer informatie over de verschillende sectoren bekijken, in contact komen met kennismakelaars en scholingsconsulenten en uiteraard solliciteren op vacatures.

Verhalen uit de boomkwekerij

Op het platform vertellen werknemers hoe zij de overstap naar de agrarische sector hebben gemaakt. Zo heeft vaste plantenkweker Rijnbeek uit Boskoop sinds een aantal jaar Barbara en Bettina in dienst. De een werkte in de horeca, de ander bij een luxe juwelier. Beide kozen er voor om met een beter uitzicht, dicht bij de natuur te willen werken.

Bettina is inmiddels meewerkend voorman: ‘Iedereen houdt van hard werken hier, maar er wordt ook veel gelachten. Ik voel me fysiek en mentaal hier veel beter, ik zit echt op mijn plek. Door de mensen en het groen om mij heen.’

Plaats nu je vacatures

Na twee maanden is de keuzehulp 3500 keer ingevuld, zijn de eerste ruim honderd vacatures online zijn gezet en is er geadverteerd van borden om lantarenpalen in Boskoop tot aan snelwegreclames in Moergestel.

De komende maanden gaat de online campagne door en zullen de bezoekersaantallen blijven stijgen. Als werkgever kun je hiervan meeprofiteren door je vacatures gratis te plaatsen via het werkgeversdashboard. Jouw vacature wordt automatisch doorgeplaatst naar grote vacature sites. Een keer plaatsen op Beter Uitzicht scheelt dus ook nog eens een hoop werk. Kijk op https://beteruitzicht.nl/voor-werkgevers.

Beter Uitzicht is een samenwerking tussen LTO Noord, LLTB, ZLTO, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO en POV wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt en LTO Noord.

Heb je al ervaring met zij-instromers. Het team van Beter Uitzicht hoort graag jouw ervaringen. Stuur jouw contactgegevens naar teamoo@spam-protectltonoord.nl

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement