Video: Zo kijken werkende Nederlanders naar de sector

vrijdag 14 april, 2023

Werkende Nederlanders kijken overwegend positief naar de sector, maar bij de helft van hen is de sector niet in beeld als werkgever. Daar valt dus nog veel winst te behalen.

Op het webinar ‘Help! Hoe kom ik aan personeel?’ afgelopen 5 april gaf Robert Veenstra (Werkgeverslijn/LTO Noord) de resultaten uit een arbeidsmarktonderzoek onder werkende Nederlanders. Velen staan open voor werk in de land- en tuinbouw, waarvan een aanzienlijk deel de voorkeur geeft aan de boomkwekerij.

Bij de helft van de werkende Nederlanders is de sector echter niet in beeld als werkgever. De sector scoort bovendien op een aantal punten niet goed bij hun verwachtingen. „Er is een mismatch”, concludeerde Robert op het webinar. Klik op bovenstaande afbeelding om zijn presentatie en uitleg terug te kijken.

Download hier een samenvatting van het arbeidsmarktonderzoek. Inclusief de resultaten en wat werkende Nederlanders typeert die wel in de sector willen werken, maar ook wat de nee-zeggers typeert en toch mogelijk kansen biedt.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement