Verhoging minimumloon: hoe te handelen met lonen?

vrijdag 23 december, 2022

Het minimumloon wordt per 1 januari 2023 met 10,15% verhoogd. Als gevolg hiervan zullen veel lonen binnen het minimumloon gaan vallen. Hoe kunt u als werkgever hiermee omgaan?

Voor een aantal werkgevers kan het verhogen van het minimumloon aanleiding zijn om ook de andere lonen te willen verhogen. Dat kan, meldt de Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw, maar wees u er wel van bewust dat toekomstige CAO-verhogingen altijd moeten worden berekend over de feitelijke lonen.

Verhoogt u nu de lonen, dan geldt die CAO-verhoging dus over het nieuwe, hogere loon. Een andere optie is het uitbetalen van een eenmalige uitkering, bijvoorbeeld via de vrije ruimte in de WKR. Kijk voor meer informatie over het verhogen van het minimumloon op deze themapagina van de Werkgeverslijn.

Onderhandelingen nieuwe CAO lopen nog

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Open Teelten lopen nog en daarom zijn er nog geen officiële aanpassingen.

Vragen? Neem contact op met de Werkgeverslijn. Of mail uw vraag naar Gerrit Peeters, secretaris van de Werkgeverscommissie Boomkwekerij (gerrit@spam-protectltobomen.nl) of naar vakgroepbestuurslid Jan van Leeuwen (jan.vanleeuwen@spam-protectziezo.biz). Deze dienstverleningen zijn gratis. U kunt ook uw loonbureau of fiscalist inschakelen.

Zodra er nieuws is zult u vanuit de vakgroep of LTO geïnformeerd worden.

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement