Velddag Mts Lucassen duurzame teelt

maandag 05 augustus, 2024

Bij Vaste Plantenkwekerij Mts Lucassen vindt vrijdag 6 september een velddag plaats. Het demobedrijf van RVO geeft dan met toeleveranciers inspiratie voor het praktisch en effectief inrichten van een duurzame teelt.

Het bedrijf ligt in en rondom Nationaal Park de Maasduinen. Visie van Lucassen is dat telen op deze locatie goed samengaat met natuur, daar is de bedrijfsvoering op afgestemd. Het bedrijf teelt vaste planten onder het certificaat van PlanetProof.

De velddag duurt van 13.00 tot 17.00 uur (inloop 12.30 uur). Locatie Lucassen: Siebengewaldseweg 135, 5854 PB Bergen (L).

Meer dan 22 bedrijven praten u bij over perceelsvoorbereiding, plant- en bodemgezondheid en andere teelttechnische aspecten tot en met de levering van planten. Zij laten ook vooral zien hoe deze aspecten praktisch zijn aan te pakken.

Aanmelden

Deelname aan de velddag is gratis, vanwege de organisatie is aanmelden wel gewenst via deze link.

Mts Lucassen is demobedrijf in het kader van de SABE-regeling (Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie) van RVO. Dat betekent dat het bedrijf aan vakgenoten en studenten laat zien welke aanpak wordt gekozen bij het voorbereiden en invullen van een duurzame teelt.

Meer nieuws

Subsidie op gesloten vulsysteem

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement