Van de bestuurstafel cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen

vrijdag 20 oktober, 2023

Afgelopen woensdag 18 oktober had de LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen een bijzondere vergadering op het bedrijf van Jan H. Kloosterhuis & Zoon in Winschoten.

Foto bestuur (v.l.n.r.): Gerrit Peeters (secretaris), Peter de Labie, Martijn Poppelaars, Jurgen Denissen, Erik Kloosterhuis, Bert Radstake (op de laptop), Bart Faassen, André Wijnstra en Henk Huijsman.

De reden dat de vergadering in Groningen plaatsvond was dat dit voor André Wijnstra zijn laatste vergadering was als cultuurgroepvoorzitter. In 2019 trad André aan met de bedoeling het voorzitterschap voor drie jaar op zich te nemen, maar het zijn uiteindelijk vier jaar geworden.

Zoals u ook in een ander bericht van deze nieuwsbrief kunt lezen, is André opgevolgd door Henk Huijsman van Laxsjon Plants.

Na een rondleiding over het bedrijf van Jan H. Kloosterhuis & Zoon begon de vergadering waar weer diverse actuele onderwerpen aan de orde kwamen.

Uiteraard is stil gestaan bij het afscheid van André Wijnstra die zich de afgelopen vier jaar met een enorm enthousiasme en met veel energie ingezet heeft voor de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen. Jan van Leeuwen heeft André namens de vakgroep bedankt voor zijn enorme inzet.

Bestuurssamenstelling

Er is nu wel een nieuwe voorzitter voor de cultuurgroep, maar er zijn meer bestuursleden die al heel wat jaren in het bestuur zitten en graag plaats willen maken voor nieuwe bestuursleden.

Lijkt het u wat of wilt u meer weten over een bestuursfunctie, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de vakgroep Aad Vollebregt, telefoon (06) 22 14 18 00 of met een van de bestuursleden van de cultuurgroep (zie deze link). Een keer de vergadering bijwonen om de sfeer te proeven, zonder verplichtingen, is ook mogelijk.

Enkele van de onderwerpen die in de vergadering zijn besproken:

  • Voortgang convenant bosplantsoenketen

Hier is met name André Wijnstra zeer intensief mee bezig geweest. Als alles goed gaat, kan dit convenant in december door de deelnemende partijen (LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen, Staatsbosbeheer, BoHeZa en Treeport Zundert) getekend worden.

  • Promotie Haagplanten

Zowel de Nederlandse brochure als de Engelstalige brochure van de cultuurgroep is nog steeds beschikbaar om te downloaden en mee te nemen naar uw klanten. Nu is het aan de sector om deze brochure meer als promotie te gebruiken. Binnenkort zal hier een nieuwsbericht over verschijnen.

  • Vertegenwoordiging in Adviescommissie Naktuinbouw en bij de EFNA

Het is belangrijk dat de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen hier goed in vertegenwoordigd is. Tot nu toe is dat zo, maar door veranderingen in het bestuur zal de invulling anders worden. We houden u hierover op de hoogte.

Gerrit Peeters

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement