Seasonalwork.NL helpt bij zoektocht internationale werknemers

vrijdag 05 mei, 2023

Zoekt u internationale werknemers voor seizoensarbeid? Het nieuwe platform Seasonalwork.NL van LTO Arbeidskracht kan hulp bieden. Zonder tussenkomst van een uitzendbureau.

Werkgevers in de land- en tuinbouw ervaren ook krapte onder internationale werknemers. Met het platform Seasonalwork.NL biedt LTO Arbeidskracht een oplossing in de zoektocht naar internationale werknemers voor seizoensarbeid.

Op het platform kunt u vacatures plaatsen die kosteloos in het Engels, Pools, Roemeens en Oekraïens worden vertaald. Daarnaast biedt het platform een database met de cv’s van circa 3.500 geïnteresseerden in (tijdelijk) werk, in de agrarische sector uit alle EU-landen.

Na een succesvol matchingsproces treedt een kandidaat in de meeste gevallen rechtstreeks in dienst bij het betreffende bedrijf, zonder tussenkomst van een uitzendbureau. De kandidaten in deze database bevinden zich meestal nog in het thuisland en reizen op verzoek van de werkgever naar Nederland.

Vacature eenvoudig samenstellen

Het samenstellen van een vacature is eenvoudig en gebeurt door middel van een gestandaardiseerd invulschema. De werkgever kan aangeven over welke competenties een werknemer moet beschikken, welke werkzaamheden de kandidaat moet verrichten en welke faciliteiten er aanwezig zijn op het bedrijf ten behoeve van huisvesting. Bekijk hier een voorbeeld van een vacature. Een uitgebreide toelichting zorgt ook voor een hoger aantal reacties.

Matchmaking door heel Europa

Na publicatie wordt de vacature openbaar op www.seasonalwork.nl geplaatst en kunnen geïnteresseerde kandidaten reageren. De werkgever krijg toegang tot de cv-bank en kan zelf kandidaten aanschrijven. Daarnaast wordt de vacature actief verspreid in diverse Europese landen. Consulenten van EURES (Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling) brengen de vacature op die manier onder de aandacht bij werkzoekenden in het betreffende land.

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement