Samenwerken aan digitalisering? Vraag subsidie aan

dinsdag 13 augustus, 2024

Bij RVO kunt u tot en met 20 september subsidie aanvragen voor een samenwerkingsverband dat bijdraagt aan innovatie en digitalisering in de sector.

Aanvragen kunnen vanaf 15 augustus tot en met vrijdag 20 september 2024 (17.00 uur) worden ingediend bij RVO. Per samenwerkingsverband is €125.000 tot maximaal €500.000 subsidie mogelijk. Het totale budget is €8.460.000.

Een samenwerkingsverband moet uit minimaal drie partijen bestaan, waarvan ten minste één agrarisch ondernemer (bijvoorbeeld een kweker). Dit verband voert een project uit over innovatie: dat bedoeld is voor een duurzame en toekomstbestendige sector, het draagt bij aan het sterker maken van de natuur en het creëren van een leefbaar platteland. 

Kan ook samen met natuur-, bos- of waterbeheer

De focus is op digitalisering, bijvoorbeeld smartphone of een tablet met een app die data verzamelt voor toepassing in het bedrijf. In het project kan ook worden samengewerkt met organisaties die gaan over natuur-, bos- of waterbeheer. Het kan gaan over bijvoorbeeld:

  • Het recht om te beslissen over data (zeggenschap);
  • Interoperabiliteit: verschillende software- of hardwaresystemen zijn goed verbonden om data zonder problemen uit te wisselen;
  • Transparantie over datagebruik;
  • Dataportabiliteit: hoe makkelijk het is om data van de ene hardware- of softwareomgeving naar de andere mee te nemen;
  • Data hergebruiken;
  • Vertrouwelijkheid: belangrijke informatie kan alleen door de juiste partijen worden gezien en gebruikt. Het gaat dan over autorisaties, toegang tot data en gebruiksrechten;
  • Internet- en privacyveiligheid: beschermen tegen bijvoorbeeld hacks en phishing;
  • Verbeteren van digitale vaardigheden van kwekers.

Als een project wordt goedgekeurd, hoort het bij het Europees Innovatie Partnerschap (EIP): een netwerk dat bestaat om te leren van elkaars projecten.

Arno Engels

Meer nieuws

Subsidie op gesloten vulsysteem

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement