Reageer op consultatie organische stofrijke meststoffen

vrijdag 06 januari, 2023

LNV stelt voor om meststoffen met een hoog gehalte aan organische stof, naar rato minder te laten meetellen in de fosfaatgebruiksnorm. Hiervoor loopt nu een internetconsultatie.

Vlak voor kerst heeft het Ministerie van LNV de langverwachte internetconsultatie gestart voor de maatregel uit het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn, om het gebruik van organische stofrijke meststoffen te stimuleren. Het voorstel is dat meststoffen met een hoog gehalte aan organische stof naar rato minder meetellen in de fosfaatgebruiksnorm. Door het invoeren van deze maatregel kunnen landbouwers volgens LNV meer organische stof aan de bodem toevoegen en daarmee hun bodemkwaliteit verbeteren.

Reageren tot 18 januari

De internetconsultatie is voor iedereen toegankelijk om op te reageren. Dit is mogelijk tot en met dinsdag 17 januari 2022 23.59 uur via deze link.

LTO Nederland bereidt in samenspraak met alle vakgroepen, regionale organisaties (LLTB, LTO Noord en ZLTO) en gelieerde sectororganisaties een reactie voor.

Heeft u punten die u graag onder de aandacht wilt brengen bij deze consultatie, dan vernemen we dat graag. U kunt dit doorgeven aan Anneke van Dijk, via avdijk@spam-protectlto.nl. Als u zelf een reactie indient bij deze internetconsultatie, dan ontvangen we graag een afschrift hiervan.

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement