Per 1 september subsidieregeling geïntegreerde gewasbescherming

woensdag 30 augustus, 2023

Wilt u geïntegreerde gewasbescherming verbeteren met deelname aan een innovatieproject of investering in bedrijfsmiddelen? Per 1 september is hiervoor een subsidieregeling open.

Het doel van de subsidie Geïntegreerde gewasbescherming is volgens RVO minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken tegen ziekten, plagen en onkruiden. U kunt subsidie aanvragen voor een van deze onderdelen:

  • Innovatieprojecten geïntegreerde gewasbescherming: u werkt met een project mee aan de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen (bijvoorbeeld deelname aan een innovatiekring van LTO rond weerbaar telen);
  • Investeringen in maximaal 2 nieuwe bedrijfsmiddelen: u koopt nieuwe bedrijfsmiddelen voor mechanische onkruidbestrijding. Lees bij de voorwaarden welke middelen dat zijn.

50% subsidie op kosten

De subsidieregeling is geopend van 1 september 9.00 uur tot 29 september 2023 17.00 uur. Als u voldoet aan de voorwaarden, kunt u 50% subsidie op kosten van het innovatieproject of de investering ontvangen. Minimum subsidie is €10.000 bij innovatieproject, €5.000 bij investering. Maximum subsidie bedraagt €125.000 per aanvraag. Er is totaal

€5.000.000 beschikbaar en de beoordeling van aanvragen vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst. Probeer daarom zo snel mogelijk uw aanvraag in te dienen bij RVO.

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement