Per 1 september subsidieregeling geïntegreerde gewasbescherming

woensdag 30 augustus, 2023

Wilt u geïntegreerde gewasbescherming verbeteren met deelname aan een innovatieproject of investering in bedrijfsmiddelen? Per 1 september is hiervoor een subsidieregeling open.

Het doel van de subsidie Geïntegreerde gewasbescherming is volgens RVO minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken tegen ziekten, plagen en onkruiden. U kunt subsidie aanvragen voor een van deze onderdelen:

  • Innovatieprojecten geïntegreerde gewasbescherming: u werkt met een project mee aan de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen (bijvoorbeeld deelname aan een innovatiekring van LTO rond weerbaar telen);
  • Investeringen in maximaal 2 nieuwe bedrijfsmiddelen: u koopt nieuwe bedrijfsmiddelen voor mechanische onkruidbestrijding. Lees bij de voorwaarden welke middelen dat zijn.

50% subsidie op kosten

De subsidieregeling is geopend van 1 september 9.00 uur tot 29 september 2023 17.00 uur. Als u voldoet aan de voorwaarden, kunt u 50% subsidie op kosten van het innovatieproject of de investering ontvangen. Minimum subsidie is €10.000 bij innovatieproject, €5.000 bij investering. Maximum subsidie bedraagt €125.000 per aanvraag. Er is totaal

€5.000.000 beschikbaar en de beoordeling van aanvragen vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst. Probeer daarom zo snel mogelijk uw aanvraag in te dienen bij RVO.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement