Online-zoekhulp voor export en landeneisen

donderdag 20 april, 2023

Exporteert u plantaardig materiaal? De NVWA heeft een online-zoekhulp ontwikkeld die het u makkelijker maakt specifieke eisen per land en product op te zoeken.

Met de online-zoekhulp van de NVWA kunt u sneller de juiste landeneisen en andere relevante informatie opzoeken door te kiezen voor een combinatie van uw exportproduct en land. Vervolgens ziet u de fytosanitaire eisen die voor het product gelden. Bent u onbekend met de documenten met landeneisen, dan verwijst de NVWA eerst naar een toelichting.

Stel, u wilt sierteelt exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Dan ziet u dit:

  • Basisnormen: eisen die altijd gelden aan exportproducten. Voor elke productgroep zijn er aparte basisnormen;
  • Aanvullende informatie: als er iets is gewijzigd in de exportprocedure, moet u soms rekening houden met andere zaken. In het geval van sierteelt op het VK ziet u CITES instructie bijschrijving fytosanitaire certificaten, een lijst met leveranciers Xylella-waardplanten Xylella, en een lijst met kruidachtige planten;
  • Bedrijvenoverzichten: overzichten van bedrijven die goedgekeurd zijn om bepaalde producten te mogen exporteren. Bij sierteelt op het VK ziet u een overzicht van leveranciers van waardplanten van Phytophthora ramorum;
  • Keuring aanvragen: als u een fytosanitair certificaat nodig heeft, dan moet u eerst een inspectie aanvragen bij Naktuinbouw. U doet dat nadat u bent ingelogd bij via e-CertNL.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement