Kwekers betrokken bij Nationaal Platform Bomen

donderdag 29 juni, 2023

De boomkwekerij is nu toch betrokken bij het Nationaal Platform Bomen. Samenwerking met de LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen zal verder ontwikkeld worden.

Onlangs hebben Jan van Leeuwen, voorzitter van LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen en Djorn Noordman, mede-initiatiefnemer van het Nationaal Platform Bomen kennis met elkaar gemaakt. Deze kennismaking vond plaats naar aanleiding van een bericht op deze site, over het niet-betrokken zijn bij het Nationaal Platform Bomen.

Het gesprek in is zeer goede harmonie verlopen en de totstandkoming van het platform is verduidelijkt. De cultuurgroep en het platform hebben elkaars activiteiten besproken en zijn tot de conclusie gekomen dat deze uitstekend op elkaar aansluiten. Voor de toekomst zal besproken worden hoe deze aansluiting verder verbeterd kan worden, en welke activiteiten voor elkaar en elkaars leden interessant zijn.

Na de zomervakantie zal de samenwerking verder ontwikkeld worden. Beide partijen vinden het belangrijk dat elkaars eigenheid wordt behouden, en dat alle partijen samenwerken in het gezamenlijke belang.

Kennis en ervaring bij elkaar brengen

Het Nationaal Platform Bomen is een initiatief van de KVHG (Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) en de ISB (Interstedelijke StudiegroepBomen). Naast deze organisaties nemen deel: de Bomenstichting, Kennisplatform CROW, Groenkeur, IPC Groene Ruimte, I-Tree, KPB-ISA, NVTB, Praktijkcentrum Bomen en Stadswerk. Men wil middels het platform kennis en ervaring op het gebied van bomen bij elkaar brengen.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement