Jonge ondernemers ZLTO bespreken ruimtelijke ordening Zundert

vrijdag 01 september, 2023

De ZLTO-ondernemersgroep jongeren West-Brabant kwam donderdagavond bij Boomkwekerij Verpaalen bijeen. Met ruimtelijke ordening en vergunningen als onderwerpen.

Het was de tweede bijeenkomst voor de ondernemersgroep van de ZLTO die uit 12 jonge ondernemers bestaat, waaronder Hein Verpaalen van het gastbedrijf in Zundert. Begeleider van de groep is René van Gastel.

De avond begon met een rondleiding op het bedrijf van Hein, waarna een toelichting volgde op de mogelijke herinrichting van het gebied. Hiervan zijn in Zundert enkele voorbeelden en is de visie ‘Zundert Floreert’ gemaakt. Er wordt gelet op gebiedsgerichte aanpak en verdeling van het gebied.

Het buitengebied van Zundert gezond en aantrekkelijk houden, dat willen alle partners waaronder de gemeente, provincie, waterschap, ZLTO en Treeport. Hieraan is gezamenlijk hard gewerkt, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: maar liefst 250 initiatieven, zeven gebiedsvisies en een nieuwe manier van samenwerken. Nu gaan we verder bouwen aan de gezamenlijke droom: Zundert Floreert.

Plannen delen en openstaan voor samenwerking

Zundert Floreert is geschikt als je een initiatief hebt:

  • Dat meerwaarde heeft voor het bredere gebied, omdat het bijdraagt aan doelen zoals natuurherstel, leefbaarheid en klimaatbestendigheid;
  • Dat mogelijk maatwerk vraagt gezien de geldende regelgeving;
  • Waarbij je anderen (zoals dorpsraden, overheden, ondernemersverenigingen) nodig hebt voor de realisatie.

Dit vraagt van jou dat je in een vroeg stadium je plannen deelt en openstaat voor samenwerking met de omgeving. Maar daar staat ook tegenover:

  • Een gebiedsadviseur van één van de betrokken overheden denkt vanaf het begin actief met je mee;
  • De betrokken overheden bekijken gezamenlijk jouw initiatief en zoeken de ruimte in de regels om het verder te brengen;
  • Je werkt aan een duurzaam resultaat voor het buitengebied van Zundert.
  • Na afloop van de bijeenkomst met de jongeren was er nog een gezellig samenzijn.

Frans Geijs

Belangenbehartiger ZLTO

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement