LTO Bomen, Vaste planten & Zomerbloemen
Bomen, Vaste planten & Zomerbloemen

Innovatiedagen met vakgroep erbij

donderdag 05 september, 2024

Op de innovatiedagen van Compas Agro in verschillende teeltregio’s kunnen kwekers hun spuitlicentie voor thema Teelt verlengen. De vakgroep is elke dag erbij.

Foto: Bjorn Kohlmann/TCO

Afgelopen week vonden de innovatiedagen in de regio’s Opheusden (bij Crum Boomkwekerijen in Dodewaard) en Horst a/d Maas (bij Faassen Plants in Tegelen) plaats.

Op de dagen bij Crum heette eerst Goos Cardol, voorzitter van Tree Centre Opheusden, de kwekers welkom. Daarna lichtte Erik Stuurbrink, voorzitter LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, de inzet voor de landelijke boomkwekerij toe alsmede projecten rond gewasbescherming, waaronder de innovatiekringen die vallen onder het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. „De toekomst is minder chemische gewasbescherming, en een meer geïntegreerde aanpak van ziekten, plagen en onkruid. Meer kijken vanuit de bodem en het gewas. En als je gewasbescherming inzet: op een zo effectief mogelijke manier.”

Ook meldde hij nog trots de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij op vrijdag in Opheusden, met een recordaantal van 193 aangemelde jongeren uit het hele land.

Komende tijd organiseert Compas Agro nog deze innovatiedagen:

  • Donderdag 12 september regio Haaren, bij Boomkwekerij E. de Jong in Dongen
  • Woensdag 18 september regio Zundert, bij NL Plants in Wernhout
  • Woensdag 25 september regio Oost-Nederland, bij Boomkwekerij Rendering in Aalten.

Arno Engels

Meer nieuws

Subsidie op gesloten vulsysteem