Informatiemiddag/avond boomteeltopleiding Yuverta mbo Geldermalsen

woensdag 08 maart, 2023

Vrijdag 24 maart organiseert Yuverta mbo Geldermalsen een informatiemiddag/avond over teeltopleidingen. Waaronder Specialisatie Boomkwekerij.

Studiekiezers zijn 24 maart tussen 16.00-20.00 uur welkom op de school in Geldermalsen. Docenten staan klaar om hen alle informatie te geven over de opleidingen die Yuverta mbo Geldermalsen aanbiedt. Aanmelden is mogelijk via deze link.

In de richting van Teelt en techniek biedt Yuverta mbo Geldermalsen meerdere mbo-opleidingen aan op verschillende niveau’s in zowel BOL als BBL-variant:

  • Teelt en techniek – BOL – niveau 3 en 4
  • Specialisatie Glastuinbouw – BBL – niveau 2 en 3
  • Specialisatie Fruitteelt – BBL – niveau 2 en 3
  • Specialisatie Boomkwekerij – BBL – niveau 2,3 en 4

Tijdens de opleiding Specialisatie Boomkwekerij leer je alles over het opkweken van planten die gezond zijn voor de omgeving waarin we leven, zoals bomen, struiken en vaste planten. De teelt vanaf zaad, stek of ent tot aan de volwassen plant en de afzet ervan.

Er is een externe leslocatie in Sint-Oedenrode en er wordt lesgegeven op de school in Geldermalsen.

Verschil BOL en BBL

Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf en ga je 1 dag per week naar school. Volg je de BOL-variant, dan ga je 5 dagen naar school en loop je 1 dag per week stage om praktijkervaring op te doen. BBL niveau 2 is medewerker teelt, niveau 3 is vakbekwaam medewerker teelt.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement