Hoe veilig en gezond werken uw medewerkers?

vrijdag 05 mei, 2023

Hoe veilig en gezond werken uw internationale medewerkers? Doorloop een e-book van Stigas met daarin tips, tools en informatie.

Iedereen moet veilig en gezond kunnen werken. Als ondernemer heeft u daar de verantwoordelijkheid voor. Als u werkt met (nieuwe) internationale (flex) krachten komen daar nog een aantal extra uitdagingen bij. Bijvoorbeeld taal- of cultuurbarrières.

Stigas lanceerde in samenwerking met de sociale partners een e-book waarin alle tips, informatie en tools omschreven staan om veilig werken voor internationale medewerkers te bevorderen. Ook als u nu veel zaken op orde hebt rondom veilig en gezond werken, het e-book zorgt voor nieuwe inzichten én bevat veel voorbeelden van andere ondernemers ter inspiratie.

8 stappen

Het e-book doorloopt 8 stappen, met per stap tips, informatie en tools:

  1. Werving en selectie
  2. Wie doet wat?
  3. Afspraken over voertaal en communicatie
  4. Introductie binnen het bedrijf
  5. Hoe maak ik werkinstructies?
  6. Instructies en voorlichting op de werkplek
  7. Toezicht
  8. Een veilige cultuur is een continu proces

Lees meer hierover bij Glastuinbouw Nederland die samen met Stigas werkt aan de implementatie van het e-book.

Daarnaast kan het met internationale medewerkers handig zijn om in meerdere talen naar WorkinNL te verwijzen. Op deze website verzamelt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid informatie over werken en wonen in Nederland, rechten en plichten, wat zo’n medewerker moet regelen en welke afspraken moet maken.

De site is in zes talen: Engels, Pools, Roemeens, Spaans, Bulgaars en Oekraïens.

U kunt bijvoorbeeld via een prikbord op uw bedrijf internationale medewerkers in hun eigen taal te verwijzen naar WorkinNL.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement