Grondwater- en beregeningsbeleid centraal op bijeenkomst Spoordonk

maandag 27 februari, 2023

Op dinsdag 7 maart is in Spoordonk (Oirschot) een bijeenkomst over grondwaterbeleid en beregeningsbeleid in de boomkwekerij.

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het project ‘Bodem & Water de Kempen’, de ZLTO-afdeling Oirschot-De Beerzen, Smeets Agro Consultancy en Hessel Marketing & Communicatie. In het project wordt samen met boomkwekers gewerkt aan effectief watergebruik en het vasthouden van water in het perceel.

Tijdens de bijeenkomst gaat Johan Elshof, ZLTO-belangenbehartiger bodem en water, in op ontwikkelingen ten aanzien van grondwaterbeleid en beregeningsbeleid. De ZLTO zit met waterschappen om de tafel over water in de sector. Er zijn signalen dat regels en eisen voor onttrekken van water komend jaar gaan veranderen.

Elshof zal tevens ingaan op bodem- en waterbeheer op bedrijfsniveau. Ook actualiteiten zoals de bufferstroken langs watergangen komen langs.

Tot slot zal er nog aandacht zijn voor het ZLTO-project BodemUP en het BedrijfsBodemWaterPlan. Binnen BodemUP kunnen kwekers gratis bodemadvies krijgen.

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur bij Komaen, Spoordonksweg 80 in Spoordonk (Oirschot). Graag aanmelden bij Esther Hessel, e.hessel@spam-protecthesselmarketing.nl.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement