LTO Bomen, Vaste planten & Zomerbloemen
Bomen, Vaste planten & Zomerbloemen

Groene Pluim voor M. van den Oever

maandag 14 oktober, 2024

Boomkwekerij M. van den Oever & Zonen heeft de Groene Pluim van gemeente Oisterwijk ontvangen, vanwege de inzet op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid.

V.l.n.r.: Henk Krols (bestuurslid de Groene Pluim), Arie Idema (algemeen directeur M. van den Oever), Jeroen van den Oever (adjunct-directeur M. van den Oever) en wethouder Eric Logister. Foto's Joost van den Oever

De Groene Pluim werd afgelopen donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, uitgereikt aan M. van den Oever. Wethouder Eric Logister van de gemeente Oisterwijk ziet M. van den Oever als inspiratiebron voor anderen. „De maatschappelijk verantwoordelijkheid die zij nemen, zowel op het gebied van duurzaamheid als sociaal, is een inspiratie voor anderen. Zij zetten een grote stap extra in hun bedrijfsvoering om de leefwereld van ons allemaal te verbeteren.”

Verduurzaming loopt als een groene draad door de bedrijfsprocessen. Zo streeft M. van den Oever naar maximaal hergebruik van grondstoffen. Het bedrijf gebruikt onder andere organische meststoffen en bodemverbeteraars uit eigen restproducten. Daarnaast zaait het bedrijf bloemenmengsels die nuttige insecten aantrekken.

Arbeidsparticipatie

Op sociaal gebied is M. van den Oever actief met arbeidsparticipatie, via sociaal ontwikkelbedrijven WSD en Diamant Groep. Daarnaast biedt het bedrijf via het Refugee Team statushouders een werkplek in de boomkwekerij.

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Om in aanmerking te komen voor zo’n pluim, doorloopt een bedrijf of organisatie een externe audit waarbij Global Goals van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.

Meer nieuws