Groenbemesterdag in Vredepeel

vrijdag 21 juni, 2024

Vrijdag 28 juni vindt bij Proefboerderij WUR Open Teelten in Vredepeel de Groenbemesterdag plaats. Met effecten van diverse groenbemesters op natuurlijke drainage, capillaire opstijging en vervolgteelten.

Op de proefvelden in Vredepeel zijn de effecten te zien van groenbemestermanagement op het hoofdgewas. De Groenbemesterdag begint om 13.00 uur (inloop 12.30 uur) en duurt tot 17.00 (afsluiting met friet).

Experts van Wageningen University & Research geven, samen met specialisten vanuit het bedrijfsleven, diverse workshops. Onder andere over praktijkproeven met verschillende zaaimomenten, inwerkmomenten en inwerkmethoden van allerlei groenbemesterssoorten- en mengsels. Ook wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe worden aspecten zoals natuurlijke drainage en capillaire opstijging beïnvloed door groenbemesters?

Slim inzetten bij beperkte stikstofgebruiksruimte

Daarnaast is er aandacht voor vermindering van nitraatuitspoeling door groenbemesters (of vanggewassen). Hoe zet je groenbemesters slim in bij een beperkte stikstofgebruiksruimte? En welke strategie kies je om te zorgen dat stikstof op het juiste moment vrijkomt voor het hoofdgewas?

De Groenbemesterdag wordt georganiseerd door Wageningen University & Research, BO Akkerbouw en Agrio. Klik hier voor meer informatie over de workshops en aanmelden.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement