Geef feedback op FSI-certificering kleinschalige kweker

zaterdag 17 augustus, 2024

Voor kleinschalige kwekers is een aangepast certificeringsschema van FSI in ontwikkeling. Geef uw feedback op de voorgestelde criteria en regels.

Duurzaamheid en certificering worden steeds belangrijker in de sierteelt en vanuit keten geëist. Om het voor iedere kweker haalbaar te maken om gecertificeerd te zijn, heeft het FSI-bestuur (Floriculture Sustainability Initiative) een aangepast certificeringsschema in ontwikkeling voor kleinschalige kwekers, in samenwerking met MPS en GlobalGAP. 

Kleinschalige kwekers hebben een totale jaaromzet uit sierteeltproducten van minder dan €250.000 en ondernemen in ‘the Global North’: voornamelijk Europa en Israël.

Als kweker (maar ook als koper of andere belanghebbende in de sierteeltsector) kunt u feedback geven op de voorgestelde criteria en regels, met als doel de transparantie en robuustheid te waarborgen. Feedback geven kan tot uiterlijk 30 augustus 2024 via deze link.

Onduidelijkheden, vragen en opmerkingen kunt u ook rechtstreeks aan Anneke van Dijk doorgeven, tot uiterlijk 28 augustus via avdijk@spam-protectlto.nl.

Mede op basis van de binnengekomen reacties wordt het schema in het najaar vastgesteld.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement