Draag bomen aan voor ‘Boom van het Jaar 2024’

donderdag 04 januari, 2024

Het bestuur van de LTO Cultuurgroep Laan-, Bos– en Parkbomen heeft als thema van ‘De Boom van het jaar 2024' gekozen voor 'Nostalgische Bomen'.

Foto Boom van het Jaar 2023: Gleditsia triacanthos

Zoals u gewend bent wordt de Boom van het Jaar, inclusief twee genomineerde bomen, op een poster afgedrukt die via de vakbladen “De Boomkwekerij” en “Tuin en Landschap” verspreid wordt. Door de promotie neemt de vraag naar die bomen toe.

De LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op, om bomen voor de “Boom van het Jaar 2024” aan te dragen die passen bij het thema “Nostalgische Bomen”.

Een belangrijke voorwaarde voor de betreffende bomen is dat het bomen betreft die voldoende vanuit de Nederlandse kwekers voor handen zijn. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

Het indienen van kandidaat-bomen kan tot en met 13 januari 2024, door een mailtje te sturen naar secretaris Gerrit Peeters: gerrit@spam-protectltobomen.nl. Geef hierbij aan waarom u vindt dat de betreffende boom in aanmerking komt voor de nominatie, en voeg het liefst een foto van de boom toe.

Uit de kandidaat-bomen zal een deskundige jury een drietal bomen selecteren, waaruit de lezers van de vakbladen de Boom van het Jaar 2024 kunnen kiezen.

Gerrit Peeters

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement