Decanendag in Brabantse boomkwekerij

vrijdag 16 juni, 2023

Zo’n 25 decanen van NVS-NVL Vmbo Kring Den Bosch kwamen afgelopen donderdag bijeen bij Plantenkwekerij Joost Sterke en Boomkwekerij De Spankert.

De decanen hielden bij Plantenkwekerij Joost Sterke in Haaren hun vergadering. Daarna gaven Joost en Anita Sterke een rondleiding over hun bedrijf. Men kreeg daar vooral de diversiteit aan werkzaamheden binnen het bedrijf te zien.

Vervolgens hield Jan van Lavieren een presentatie over de veelzijdigheid van de boomkwekerij in Nederland en de kenmerken ervan. Ook werd ingegaan op het werken in de sector en bijpassende opleidingen. De veelzijdigheid van bedrijven en werkzaamheden kwam hier uitgebreid aan bod.

Wegwijs Groen Onderwijs

Remco Beekers gaf nog een korte uiteenzetting over de ZLTO-campagne die onlangs is opgestart om het werken in de groene sector te bevorderen. Op de website www.wegwijsgroenonderwijs.nl is daar meer over te vinden.

Na de lunch werd de dag voortgezet bij Boomkwekerij De Spankert. Cindy van der Meijden van dit bedrijf in Boxtel vertelde: „Zo’n 3 jaar geleden heb ik het eerste initiatief genomen om de groep decanen bij elkaar te krijgen op een boomkwekerij. Door corona werd deze decanendag telkens uitgesteld. Het is leuk dat dat nu eindelijk gelukt is.”

Het is ontzettend belangrijk om aan decanen te laten zien wat er mogelijk is aan werken en opleiden in de boomkwekerij. Mooi dat deze partijen samen een leuke en leerzame dag hebben weten weg te zetten, en daarmee de sector weer onder de aandacht hebben gebracht bij de mensen die leerlingen helpen in hun studiekeuze.

De decanendag is een mooi initiatief wat wij alleen maar toejuichen, en ook mooi om te zien hoe geïnteresseerd de decanen van de vele scholen het programma gevolgd hebben.

Remco Beekers

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement