Cultuurgroepen Rozen en Rozenonderstammen trekken samen op

vrijdag 29 september, 2023

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat en die van LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen hebben afgesproken samen op te trekken bij zaken die voor de rozensector van belang zijn.

Foto: Consumenteninzending cultuurgroepen Floriade 2022

Inhoudelijk vindt afstemming plaats door het uitwisselen van informatie en het afstemmen van agendapunten. Daarnaast is budget aanwezig voor ledenbijeenkomsten.

In 2022 hebben beide cultuurgroepen al gezamenlijk twee inzendingen op de Floriade verzorgd. „Die samenwerking beviel heel goed”, zegt Hetty Crooijmans, voorzitter van de Cultuurgroep Rozen onder Anthos-secretariaat. „Na een gezamenlijke startbijeenkomst op locatie in Almere, hebben we mooie inspiratietuinen voor zowel de consumenten als de openbare ruimte neergezet.”

Eenduidig optreden

In 2016 besloot de Cultuurgroep Rozen het secretariaat onder te brengen bij Anthos. Daardoor werd de wens om de focus naar de afzet en promotie te verschuiven ingewilligd. Zo ging in 2018 het promotieprogramma Roses4Gardens van start. Ook zijn de keuringen voor Excellence Roses bij de Cultuurgroep ondergebracht.

De focus van de LTO-cultuurgroepen ligt vooral op teelttechnische zaken. Zo vullen de cultuurgroepen elkaar goed aan. „Een eenduidig optreden naar buiten toe is voor de rozensector zeer belangrijk”, licht Aad Vollebregt, voorzitter van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, de samenwerking toe. „Op deze manier weten we elkaar te vinden bij actualiteiten en versterken we elkaar waar nodig.”

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement