Corné werkt mee aan jongerendag: ‘Digitalisering laten zien’

woensdag 03 juli, 2024

Corné van Noort is één van de Opheusdense jongeren die meewerken aan de jongerendag 2024 in Opheusden. Hij zal er aandacht geven aan digitalisering rond orderverwerking en rooien van laanbomen.

Corné (18) is opgegroeid op de boomkwekerij van zijn vader en oom, Gebr. van Noort in Ingen: 15 ha spillen, laan- en sierbomen in de maten 8-10 en 10-12. De eerste keer dat hij op de kwekerij was, kan hij zich niet meer herinneren. „Toen was ik wel heel jong! Ik vind het leuk op de kwekerij, om te werken met de producten. Daar ben ik mee opgegroeid en erin blijven hangen. Ik heb nog wel even nagedacht: buiten of binnen werken?”

En dan zit je nu op kantoor bij Huverba.

„Ja, ik ben er nu een jaartje inkoper. Ik had bij Huverba stage gelopen tijdens mijn BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) Teelt en Techniek, bij Yuverta in Geldermalsen. Ik dacht nog om door te gaan met een hbo-opleiding, maar Huverba bood me de inkoopfunctie aan. Na de hbo zou ik toch een gelijksoortige functie willen hebben.”

Waar heb je nog meer stage gelopen?

„Bij verschillende bedrijven in onze regio: De Batterijen, Volentis, Betuws Planten Centrum, Betuwe Plant. En ook bij Ebben. Van alles en nog wat gezien. Vanuit Huverba kom ik nu bij toeleveranciers in heel Nederland, en ook nog enkelen in België. Ook daar zie ik veel.”

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

„Verder doorgroeien bij Huverba. De inkoop is een uitdagende job, het gaat om een breed pakket bomen en planten. Eigenlijk van bloembol tot vier/vijf keer verplante bomen. Thuis verder? Nee, daar denk ik nog niet over na. Ik denk dat mijn neef het bedrijf in de toekomst gaat overnemen. Mijn pa vindt het allemaal prima wat ik doe.”

Wat laat je op de jongerendag zien?

„Hoe wij hier in Opheusden bomen kweken, en hoe wij zorgen dat de kwaliteit hoog blijft. Daarnaast zal ik de digitalisering laten zien van Huverba. Hier is een rooiapp ontwikkeld die we op kantoor en op tablets bij het rooien en verladen gebruiken. Zoiets heeft lang niet iedereen. Dankzij de digitalisering werkt alles een stuk sneller, je hebt veel minder gebel en intern overleg. Dat geeft rust, je werkt efficiënter. En je hebt minder papier op je bureau.”

Klinkt mooi, maar wat als het systeem plat ligt?

„Dan kun je niets! Het komt natuurlijk nooit uit als je systeem plat gaat, zeker niet als het druk is het seizoen. Onze systeembeheerder weet dan altijd wel een oplossing te bedenken. Is het nu rustig vanwege de zomer? Nee, de orders uit de daghandel blijven doorlopen, zoals Engelse orders. Werk zat!”

Aanmelden

LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen organiseert de jongerendag voor de vierde keer met steun vanuit Colland Arbeidsmarkt. Editie 2024 wordt vrijdag 6 september in samenwerking met Tree Centre Opheusden gehouden: in en rondom het Laanboomhuis en omliggende bedrijven. Jongeren (16-35 jaar) kunnen zich aanmelden voor gratis deelname, via deze link.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement