Brexit-nadelen? Doe mee aan EU-Handelsprogramma

vrijdag 10 maart, 2023

Heeft u nadelen ondervonden van de Brexit, dan kan het EU-Handelsprogramma u tot eind 2023 ondersteunen bij het verkennen en ontwikkelen van andere kansrijke markten. Meld u hiervoor nog in maart aan.

U kunt zich voor het EU-Handelsprogramma aanmelden tot en met 31 maart 2023. U komt in aanmerking voor het EU-Handelsprogramma als u voldoet aan twee (laagdrempelige) voorwaarden:

U had een zakelijke relatie met het VK

U deed in 2019 en 2020 het gehele jaar zaken met klanten in het Verenigd Koninkrijk. Dat kunt u aantonen met de volgende bewijsstukken:

> aangifte omzetbelasting in 2019, 2020 en 2021 én;

> opgaaf intracommunautaire prestaties in 2019 en 2020 van tenminste 5000 euro per jaar.

 

U bent zakelijk benadeeld door Brexit

U kunt dit aantonen met:

> Ten minste 1 document van douaneaangifte bij uw export naar het VK in 2021. Bijvoorbeeld een kopie van een uitvoeraangifte of een ander uitvoerdocument, of;

> Britse handelscertificaten voor transporteurs of andere documenten van derden waaruit blijkt dat u te maken kreeg met handelsbelemmeringen.

Heeft u niet te maken met handelsbelemmeringen, maar is wel uw omzet in het VK gedaald? Het omzetverlies toont u dan aan met de volgende documenten: een uitdraai of overzicht van uw omzet in het VK in het jaar 2021. Dat kan (een deel van) uw jaarrekening 2021 zijn, of een uitdraai uit een gangbaar boekhoud- of facturatiesysteem waaruit blijkt wat uw omzet in het VK was in 2021.

Lees hier over de deelname van rozenkweker Patrick Wijnhoven aan het EU-Handelsprogramma die zich met RVO op afgelopen IPM presenteerde. Download hier een overzicht van het programma en wat het u kan bieden.

Vragen? Neem contact op met Max Biermans, Project Manager – EU-Trade Initiative Brexit Adjustment Reserve (BAR): Max.biermans@spam-protectrvo.nl of (06) 11 80 43 72.

 

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement