Bessenstruiken voor bewoners Henk Raaijmakers Plantsoen

donderdag 19 oktober, 2023

Bewoners rond het Henk Raaijmakers Plantsoen hebben bessenstruiken ontvangen voor hun eigen tuin. Als dank voor hun onderhoud aan het plantsoen, maar ook om te leren.

Foto: Hannie Raaijmakers

Het plantsoen, een initiatief van de LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen dat is aangeboden door alle cultuurgroepen, wordt sindsdien bijgehouden door buurtbewoners.

Van bewoners kwam de vraag of bessen aan struiken in het plantsoen ook eetbaar zijn. Daarop heeft Boomkwekerij De Oude Aa, het bedrijf van de familie Raaijmakers, hen onlangs blauwe bessenstruiken aangeboden. „Om de bewoners nogmaals te bedanken, dat ze het plantsoen netjes bijhouden”, vertelt Henk, „en ook om te leren dat de bessen zeker wel eetbaar zijn.”

Het Henk Raaijmakers Plantsoen in Deurne is vorig jaar zomer geopend, als blijvende herinnering aan het werk dat de naamgever heeft gedaan voor de boomkwekerijsector. Lokaal, regionaal, landelijk. En internationaal; Henk is president van de European Nurserystock Association en zet zich ook al jaren in voor de kwekersbelangen in Europees verband.

Arno Engels

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement