Bekijk waterkwaliteit in Bestrijdingsmiddelenatlas

vrijdag 08 december, 2023

Wat is de waterkwaliteit in uw regio? Wat is de mate van normoverschrijding? Bekijk meest actuele gegevens in de Bestrijdingsmiddelenatlas.

In de Bestrijdingsmiddelenatlas kunt u de mate van normoverschrijding per werkzame stof, per regio en per jaar zien, klik hier. De resultaten zijn afkomstig vanuit (onder andere) het Landelijk Meetnet Gewasbeschermingsmiddelen

De Nederlandse waterkwaliteit dient verbeterd te worden om doelen uit de Europese Kaderrichtlijn Water in 2027 te behalen. De kwaliteit verbetert door juist gebruik van gewasbeschermingsmiddelen; voorkom dat deze buiten het perceel in sloten terechtkomen.

Twee derde voldoet aan regels, een derde niet

De NVWA heeft donderdag 7 december inspectieresultaten Gewasbeschermingsmiddelen 2022 gepubliceerd. In 2022 voerde de NVWA 500 controles uit in de akkerbouw, bloembollenteelt, fruitteelt, groenteteelt, sierteelt en onder loonwerkers. Daaruit blijkt dat ongeveer twee derde van geïnspecteerde bedrijven zich voldoende aan de wet- en regelgeving houdt, maar een derde doet dit niet. De NVWA vindt dat zorgwekkend en gaat hierover in gesprek met brancheorganisaties.

Arno Engels

Meer nieuws

Groenbemesterdag in Vredepeel

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement