Behouden van gewasbeschermingsmiddelen

maandag 15 juli, 2024

Uit het recente rapport “Resultaten inspectie naleving gewasbescherming” van de NVWA bleek dat de naleving gedaald is ten opzicht van het jaar ervoor.

Na bestudering van dit rapport blijkt dat er relatief veel fouten gemaakt worden die in onze ogen niet gemaakt mogen worden. Dit geldt trouwens voor alle agro sectoren.

Willen we als boomkwekerij sector (inclusief vaste planten en zomerbloemen) een middelenpakket in de benen houden, zeker gezien de gewasbescherming- en omwonende discussie, zal er minimaal aan deze voorwaarden voldaan moeten worden.

Zaken als, geen spuitlicentie, geen gewasbeschermingsmonitor, niet gebruik maken van een kant dop, gebruik van onjuiste spuitdoppen en spuitmachine niet gekeurd, kunnen echt niet meer. Dit gaat ten koste van het behoud van ons gewasbeschermingsmiddelenpakket.

Met andere woorden, als u zichzelf en de sector een plezier wilt doen, check dan bovenstaande zaken zodat we met het verschijnen van het volgende rapport gestegen zijn in het percentage naleving.

Goed voor het milieu en voor onszelf.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement