Afscheid Jan van Leeuwen als bestuurslid Naktuinbouw

maandag 17 april, 2023

Jan van Leeuwen nam op 13 april, na een periode van liefst 36 jaar, afscheid als bestuurder van Naktuinbouw. Hij geeft het stokje door aan Aad Vollebregt.

Foto Naktuinbouw: Bestuursvoorzitter Agnes van Ardenne neemt afscheid van bestuurslid Jan van Leeuwen.

Jan is liefst 36 jaar bestuurlijk actief geweest bij Naktuinbouw, van 1987 tot en met 2022. Hij begon in 1987 als lid van de Afdelingscommissie Houtige Siergewassen van de toenmalige NAKB. Deze commissie ging in 1993 samen verder met de commissie van Naaldhout- en Loofhoutgewassen onder de naam ‘Afdelingscommissie Houtige Siergewassen en Naald- en Loofhout sektor vegetatief’.

In 1994 kwam er door de fusie NAKB/NAKS) een andere structuur en maakte Jan deel uit van de ‘Afdelingscommissie Laan- en Sierbomen’. Dat bleef hij doen tot aan de fusie NAKB/NAKG in 2000 tot Naktuinbouw. Sinds november 1995 was Jan voorzitter van de Afdelingscommissie Laan- en Sierbomen; als afgevaardigde zat hij in het Bestuur van NAKB.

Jan kwam als NAKB-bestuurslid na de fusie in de bestuurlijke organisatie van Naktuinbouw. Vanaf 2000 was hij lid van het Sectorbestuur Boomkwekerijgewassen. Vanaf oktober 2017 werd dit college omgevormd tot ‘Sectorraad Boomkwekerijgewassen’. Door een statutenwijziging in 2017 was het niet meer mogelijk om deel uit te maken van zowel de Sectorraad als het Stichtingsbestuur. Jan liet dan ook zijn positie in de Sectorraad vallen en bleef bestuurslid.

Nog actief in Adviescommissie

Jan maakt momenteel nog deel uit van de Adviescommissie Laanbomen, Bos- en Haagplantsoen. Daar wil hij nog een poosje actief blijven. an gaat dus voor Naktuinbouw niet verloren.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement